Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
16. 12. 2018
Marmeláda z broskýň
Na kg pretlaku pridáme 0,5 kg cukru. Odvážený alebo odmeraný pretlak varíme tak dlho, kým sa hladina nezníži o viac než polovicu. Potom pridáme príslušné množstvo cukru a varíme najmenej 10 minút, kým nie je rôsolovacia skúška kladná. Vzhľadom na to , že tento druh marmelády sa musí dlho variť, broskyne sa nemusia pomlieť. Lebo aj tak sa úplne rozvaria. Jemnejšiu broskyňovú marmeládu získame z pretlaku bez šupiek. Broskyne pri odkôstkovaní rozštvrtíme, veľké plody rozdelíme na osminky a potom ich varíme s malým prídavkom vody do mäkkej konzistencie. Rozvarené broskyne za horúca pretlačíme cez sito, aby sa na ňom zachytili šupky.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára