kg kyslej kapusty., malé balenie sójových kociek., cibuľa., mletá červená paprika., 3 strúčiky cesnaku., sušené huby podľa chuti., 5 sušených sliviek., 2 dl kyslej kapusty., 3 polievkové lyžice hladkej múky., feferónka., cukor podľa chuti (nemusí byť)., kocka zeleninového bujónu
Do 4 litrového hrnca dáme kyslú kapustu, zalejeme ju vodou, pridáme sušené huby, feferónku, sušené slivky a varme cca hodinu. Kým sa kapusta varí, pripravíme si sójové kocky. V litri vody uvaríme zeleninový vývar, ktorým zalejeme sójové kocky. Necháme ich podusiť 20 minút, aby zmäkli. Potom na oleji opražíme posekanú cibuľku, pridáme mletú červenú papriku, sójové kocky a dusíme spolu s vývarom, kým nezmäknú. Udusené kocky pridáme k uvarenej kapuste. Chvíľu spolu povaríme, pridáme zmes smotany a hladkej múky, prevaríme, pridáme potlačený cesnak a dochutíme cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára