16. 12. 2018

Babičkina špeciality s hrušiek

1,2 kg hrušiek olúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na kúsky a rozmixujeme. K hruškovému pyré pridáme 2 KL kyseliny citrónovej a 500 g želírovacieho cukru s označením 2:1. Zmes privedieme do varu a povaríme 3 minúty. Do hotového džemu pridáme 3 PL rumu, rozmiešame a naplníme do fliaš.
Hruškové špeciality so škoricou a s klinčekmi

kg hrušiek olúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame. Pridáme k nim KL kyseliny citrónovej, kúsok celej škorice, niekoľko klinčekov a povaríme 5 minút. Po častiach primiešame 300 g želírovacieho cukru s označením 2:1 a ešte 5 minút povaríme. Horúci džem naplníme do fliaš.
Hruškové špeciality s jablkami

700 g hrušiek olúpeme a zbavíme jadrovníkov, rovnako pripravíme aj 600 g jabĺk. Ovocie pokrájame na kúsky a pridáme k nim KL kyseliny citrónovej. Privedieme do varu a potom postupne primiešame 500 g želírovacieho cukru s označením 2:1. Zmes povaríme ešte asi 5 minút a naplníme do fliaš.

Žiadne komentáre: