28. 12. 2018

Studená misa z morčacieho mäsa so zázvorom a orechmi

600 g morčacích pŕs., menšia čakanka šalátová., 0,3 dl sladkej smotany., 100 g ( 5 PL ) majonézy., 3 PL kečupu., PL čerstvo nastrúhaného zázvoru., 50 g ( 2 PL ) nahrubo posekaných orechov., soľ., jabĺčný ocot., kajenské korenie.,
Morčacie prsia uvaríme v zeleninovom alebo mäsovom vývare a necháme vychladnúť. Medzitým rozoberieme hlávku čakanky na listy, ktoré vložíme do mierne osolenej octovej vody. (V tomto náleve stratia listy horkastú príchuť, čo je obzvlášť dôležité, keď čakanka nie je úplne mladá, svieža.)
DRESING: Majonézu zmiešame s kečupom, so sladkou smotanou, zázvorom, korením a orechmi. Na mise vkusne rozložíme listy čakanky (napr. do tvaru hviezdice), rozdelíme na ne na rezance pokrájané mäso a zalejeme drezingom. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a orechmi.

Žiadne komentáre: