19. 12. 2018

Kapustnica so šošovicou s hubami a klobásou

100 g šošovice., 10 g sušených húb., mletá rasca., bobkový list., 250 g kyslej kapusty., 40 g údenej slaniny., malá cibuľa., 30 g hladkej múky., mletá červená paprika., mleté čierne korenie., 150 g údenej klobásy., soľ
Vopred namočenú šošovicu a sušené huby uvaríme spolu s mletou rascou a bobkovým listom do polomäkka. Potom pridáme pokrájanú kyslú kapustu a dovaríme. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, rozškvaríme, pridáme cibuľu posekanú nadrobno, speníme, zaprášime múkou a opražíme. Odstavíme, primiešame mletú červenú papriku a vlejeme do polievky. Nakoniec okoreníme mletým čiernym korením, pridáme pokrájanú údenú klobásu, osolíme a povaríme 20 minút.

 

Žiadne komentáre: