19. 12. 2018

Zemiakový šalát po grécky

600 g zemiakov., 3 lyžice červeného octu., lyžicu olivového oleja., 2 strúčiky cesnaku., 60 – 70 ml nadrobno nakrájanej zelenej cibuľky., 60 – 70 rozmrveného ovčieho (feta) syru., biely nízkotučný jogurt., lyžička kôpru., soľ., štipku čierneho korenia
Umyté, celé zemiaky vložíme do stredného hrnca, zalejeme vodou a necháme asi 15 minút variť – nerozvariť! Kým sa zemiaky uvaria, zmiešame v malej miske ocot, olej a prelisovaný cesnak a odložíme nabok. Zlejeme zemiaky, necháme trochu vychladnúť, necháme ich v šupke a pokrájame na 2 cm kúsky. Zemiaky vložíme do väčšej misky, pridáme cibuľku a syr, posypeme kôprom, posolíme a pridáme korenie. Všetko dobre premiešame. Navrch nalejeme octovú zálievku, jogurt a opatrne zamiešame. Podávame teplé alebo chladené.

Žiadne komentáre: