16. 12. 2018

„Nutella“ po domácky

2 kg očisteného a vykôstkovného ovocia (Na prípravu tejto dobroty môžeme použiť zrelé marhule broskyne, jablká, slivky. Ovocie môžeme aj miešať, najlepšie s jablkami.)., 80 g cukru., 100 g kvalitného kakaa., 200 g čokolády na varenie., 2 vrecúška vanilkového cukru
Umyté, vykôstkované a pokrájané ovocie zasypeme cukrom a necháme trochu postáť – pustí šťavu. V kastróle ho rozvaríme, potom prepasírujeme, alebo rozmixujeme a opäť dáme variť, aj s kryštálovým a vanilkovým cukrom, polámanou čokoládou a kakaom. Stále miešame, aby nám krém neprihorel. Keď dostatočne zhustne (ako lekvár), nalejeme ho do menších pohárov, uzavrieme a sterilizujeme asi 10 minút od bodu varu. Necháme vychladnúť v hrnci alebo pod alebo pod dekou. Je to výborná pochúťka pre deti i dospelých, môžeme ju používať ako plnku, alebo na pečivo namiesto džemu.

Žiadne komentáre: