kg pomarančov., 2 citróny., 2 l vody., 1,5 kg kryštálového cukru., 3 PL koriandru., 75 ml pomarančového likéru
Plody dôkladne umyjeme, rozpolíme a vyberieme jadrá. Jadierka zabalíme do gázy a uzlíček spolu s plátkami ovocia vložíme do misy. Zalejeme vodou, zaťažíme a necháme cez noc stáť. Druhý deň prelejeme do hrnca, uvedieme do varu a necháme na miernom ohni asi 45 minút prebublávať. Kôra musí byť mäkká a zmes sa musí zvariť na polovicu objemu. Potom pridáme cukor, uvedieme do varu, zoberieme penu a zároveň pridáme potlčený koriander. Znovu uvedieme do varu a prudko varíme až do štádia, kým zmes na lyžici nerôsolovatie. Odstavíme, necháme usadiť a pridáme likér. Nakoniec zmes naplníme do horúcich pohárikov a uzavrieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára