horčica., 2 balenia bieleho tofu., 3 lyžice neslanej sójovej omáčky., 4 lyžice vody., tri strúčiky prelisovaného cesnaku., lyžička sezamového (alebo iného rastlinného) oleja., tri šálky na ružičky rozobratej brokolice., 200 g šampiňónov pokrájaných na plátky., lyžica sezamového semena
Tofu prekrojíme po šírke na tri rovnaké kusy a potom ich rozkrojíme po hrúbke na dva rovnako hrubé plátky. Nakrájané tofu vložíme do plechu v jednej vrstve. V malej miske zmiešame sójovú omáčku, vodu, cesnak a touto zálievku zalejeme tofu. Marinujeme v chladničke 4 – 5 hodín a občas tofu otočíme. Po marinovaní, vo veľkej panvici zohrejeme olej a tofu bez marinády opražíme do zlatista zo všetkých strán (narábame opatrne). Do panvice vložíme brokolicu, šampiňóny, zalejeme marinádou z tofu a zvyšnou sójovou omáčkou. Krátko – asi 5 minút – opražíme. Opatrne vmiešame opražené tofu, zohrejeme a posypané sezamovým semenom podávame s prílohou (napr. gréckym šalátom) .
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára