16. 12. 2018

Džem z jahôd, rebarbory a malín

600 g jahôd., 300 g rebarbory., 100 g malín., 500 g cukru., gelfix
Jahody umyjeme, dáme odkvapkať, odstránime stopky, nakrájame na malé kúsky a odvážime (600 g). Rebarboru umyjeme,dáme odkvapkať, nakrájame na malé kúsky (nelúpeme) a odvážime (300 g). Maliny očistíme a odvážime (100 g). Ovocie a rebarboru dáme do hrnca. Obsah vrecka gelfix zmiešame najprv s 2 PL naváženého cukru a potom premiešame s ovocím. Všetko privedieme za stáleho miešania do varu. Len čo sa hmota začne variť, pridáme zvyšný cukor. Hmotu za stáleho miešania znovu privedieme do varu a povaríme minútu, pričom ju neprestávame miešať. Potom ju dáme dolu z platne. Prípadnú penu odoberieme a džem plníme po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme približne 5 minút stáť na viečku.

Žiadne komentáre: