16. 12. 2018

Černicová marmeláda s čučoriedkami

80 dkg černíc., 20 dkg čučoriedok., ½ kg kryštálového cukru., balíček želírovacieho prášku (2:1)., šťavu z citróna., KL potravinárskej kyseliny citrónovej
Preberieme černice a čučoriedky, veľmi opatrne poumývame, necháme dôkladne odkvapkať a odvážime. Pomiešame černice so želírovacím práškom, citrónovou šťavou a kyselinou citrónovou. Prevaríme a rozmixujeme ručným elektrickým mixérom na pyré. Pridáme cukor a necháme masu zovrieť za stáleho miešania. Len čo začne marmeláda vrieť, primiešame čučoriedky a necháme masu variť asi 3 minúty. Ihneď plníme do sterilizovaných pohárov a pevne uzavrieme. Vychladnuté poháre skladujeme na chladnom a tmavom mieste.

 

Žiadne komentáre: