Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
16. 12. 2018
Marmeláda z nezrelých hroznových bobuliek
Na kastról dáme 2 kg umytých nedozretých hroznových bobuliek, a pridáme k nim šťavu z citróna a trochu vody. Postavíme na kraj sporáka, aby sa bobuľky pomaly rozpukali. Potom vylejeme všetko na misu a necháme cez noc stáť. Na druhý deň šťavu s bobuľkami vylejeme na sitko, prepasírujeme a varíme pri stálom miešaní. Keď začína hustnúť, primiešame toľko cukru, koľko vážia bobuľky (na kg dáme kg cukru) a dovaríme na potrebnú hustotu. Horúce dáme do pohára, keď vychladne, dáme navrch kolečko z pergamenového papiera namočeného v rume a pohár uzavrieme.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára