19. 12. 2018

Kapor trochu inak

kg kapra., soľ., mleté čierne korenie., zelená petržlenová vňať., 100 g masla., 0,2 l hovädzieho vývaru., citrón., cibuľa., pečeň z kapra., sardelová pasta., PL paradajkového pretlaku., muškátový kvet., 0,2 l červeného vína., ½ KL karí korenia
Porcie kapra osolíme, okoreníme, obalíme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a dusíme na polovici masla. Počas dusenia podlievame hovädzím vývarom a citrónovou šťavou. Na druhej časti masla osobitne opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, posekanú zelenú petržlenovú vňať., posekanú pečeň z kapra, sardelovú pastu a rajčiakový pretlak. Okoreníme postrúhaným muškátovým kvetom, zalejeme vínom a pretrieme cez sito. Nakoniec pridáme karí korenie a šťavu z duseného kapra, zohrejeme a nalejeme na porcie kapra rozložené na mise.

Žiadne komentáre: