kačka., soľ., PL mletého zázvoru., celé čierne korenie., cibuľa., jalovec., voda., 30 g sušených húb., dl bieleho vína., PL hladkej múky., 2 dl smotany
Očistenú kačicu osolíme dnu aj na povrchu, okoreníme zázvorom, nahrubo potlčeným čiernym korením, dáme ju do pekáča, pridáme nakrájanú cibuľu, niekoľko zrniek jalovca, podlejeme vodou a za občasného polievania vypečenou šťavou pečieme do mäkka. V priebehu pečenia podľa potreby podlievame malým množstvom teplej vody. Keď kačica začne mäknúť, pridáme umyté huby a víno. Upečenú kačicu vyberieme, šťavu zaprášime múkou, zalejeme smotanou, rozmiešame a povaríme. Pečenú kačicu rozporcujeme a podávme s necedenou šťavou, varenými zemiakmi a brusnicovým kompótom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára