28. 12. 2018

Silvestrovské menu netradične

Silvestrovské menu netradične
Ak ste sa rozhodli čakať príchod Nového roka v rodinnom kruhu či v uzavretej spoločnosti s priateľmi, určte sa na toto stretnutie dobre pripravíte. Slávnostné chvíle posledných hodín odchádzajúceho roka a privítanie toho nového budú určite príjemné, ak ich prežijete pri chutnom jedle a dobrých nápojoch. Samozrejme, podľa zásady všetko s mierou. Keďže sa počas silvestrovského večera zvyčajne viac pije, mnohí nevečerajú. V tom prípade odporúčame chuťovky, malé drobnosti, syrové či mäsové nátierky. Chuťovky môžeme pripraviť z celozrnného pečiva či slaných keksov, ozdobujeme ich klobásou, plátkom čerstvej papriky, paradajky či uhorky.
Aperitív

Na privítanie môžeme ponúknuť miešaný nápoj. Je vhodný aj bylinkový likér,, biely alebo červený vermút, koliesko citróna a ľad či nejaký koktail.
Predjedlo

Miešaný šalát, šunková rolka s chrenom, mrkvový šalát či plnené paradajky.
Hlavné jedlo

Plnené karé, ryža, zelerový šalát alebo uhorkový šalát.
Nápoje

K jedlu sa hodí pohár správne vychladeného vína. Prirodzene, nemali by chýbať nealkoholické nápoje, minerálky a ovocné džúsy. Na Silvestra je vhodný aj pravý anglický punč.
Silvestrovská káva

Počas večera môžete podávať kávu na iný spôsob – napríklad írsku, viedenskú či alžírsku kávu.
Polnočný prípitok

Šumivé víno, ktoré podávame podľa chuti – suché, polosladké, červené či ružové šampanské, podľa chuti a nálady – dokonca môže byť aj modré šumivé víno.
Občerstvenie po polnoci

Kyslá zemiaková polievka, kapustnica či šošovicová polievka. Ak zvyknete oslavovať príchod Nového roka do skorých ranných hodín, je vhodné pripraviť syrovú misu ozdobenú olivami či zeleninou.

Žiadne komentáre: