sladkú šťavnatú bielu kapustu a kyslú kapustu v pomere 1:1., cibuľu., cesnak., mandle., vlašské orechy., olej lisovaný za studena
Deň vopred zalejeme mandle studenou vodou, po čase olúpeme. Vlašské orechy deň vopred zalejeme vodou, ktorú často vymieňame – orechy tak budú oveľa chutnejšie a ľahšie stráviteľné. Bielu kapustu pokrájame na tenké rezance, pridáme kyslú kapustu, na drobno pokrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a olej, premiešame. Môžeme pridať aj surové na plátky pokrájané šampiňóny, prípadne namočené sušené hríby, slivky alebo naklíčenú slnečnicu či na drobno pokrájaný surový zemiak. Ak chceme kapustnicu vo forme klasickej polievky a nie ako šalát, zalejeme ju horúcou vodou (nie vriacou), ochutíme drvenou rascou a červenou mletou paprikou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára