19. 12. 2018

Bravčové zapekané v kyslej kapuste

400 g bravčového stehna., soľ., mleté čierne korenie., 2 PL oleja., bobkový list., 4 borievky., 50 g údenej slaniny., 2 cibule., 500 g kyslej kapusty., 500 g zemiakov., maslo., 2,5 dl smotany na šľahanie., 1,5 dl kyslej smotany., 2 KL majoránu., ½ KL rasce
Bravčové stehno nakrájame na rezne, umyjeme, osušíme, posolíme a okoreníme. Rezne krátko opečieme a okoreníme. Rezne krátko opečieme na oleji spolu s bobkovým listom a borievkami a potom ich odložíme na teplé miesto. Do panvice vložíme nadrobno nakrájanú slaninu a cibuľu, chvíľu restujeme, pridáme v šupke uvarené, olúpané a na tenké plátky nakrájané zemiaky. Do pomasteného pekáča kladieme vrstvy kyslej kapusty, mäsa a zemiakov a napokon zalejeme kyslou a sladkou smotanou ochutenou majoránom, rascou, soľou a korením. Zapekáme asi 50 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov C. 

 

Žiadne komentáre: