250 ml ríbezľovej šťavy (asi zo 400 g ríbezlí)., 750 g umytých a odstopkovaných jahôd., 2 Kl kyseliny citrónovej., 600 g kryštálového cukru., gelfix
Ríbezle umyjeme, necháme oschnúť, pomocou odšťavovača získame ríbezľovú šťavu a odmeriame 250 ml. Do hrnca vložíme jahody, šťavu z ríbezlí a kyselinu citrónovú. Zmiešame odvážené množstvá cukru s gelfixom, potom všetko spolu premiešame. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a za stáleho miešania varíme minimálne 3 minúty. Uvarenú zmes, prípadne zbavenú peny, plníme okamžite až po okraj do pripravených pohárov, Poháre uzavrieme a obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára