2 kg zubáč., cibuľa., 15 dkg miešanej zeleniny., citrón., 3 dkg želatíny., soľ., celé čierne korenie., bobkový list., biele víno
Očistenú a pokrájanú cibuľu a na kolieska pokrájanú zeleninu dáme variť v l vody. Prichutíme soľou, korením, bobkovým listom a citrónom. Ryby vypitveme a mäso oddelíme od chrbtovej kosti. Z kusov stiahneme kožu a spolu s kosťami vložíme do šťavy so zeleninou. Pripravíme si kus alobalu, ktorý potrieme bielym vínom a posypeme želatínou. Dva kúsky filé položíme pozdĺž vedľa seba. Trochu posolíme, pokvapkáme vínom a posypeme želatínou. Na to opäť položíme dva kúsky rybieho filé, ochutíme a takto pokračujeme, kým neuložíme všetko mäso. Celé zabalíme do fólie, previažeme, vložíme do nálevu a dusíme 15 až 20 minút. Dbáme na to aby sa voda nevarila prudko, ale práve bublala. Berieme do úvahy aj to, že rybu necháme vychladnúť v náleve a že ten čas mäso ešte zmäkne. Vychladnutú roládu vyberieme a dáme do chladničky. Keď stuhne, rozbalíme ju, studenou vodou opláchneme rôsol a nakrájame. Rozložíme na misu, na ktorú sme dali francúzsky šalát. Kúsky rolády môžeme potrieť aspikom. Zdobíme hlávkovým šalátom, plátkami citróna, kaviárom a lastúrnikmi. Podávame s tatárskou omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára