19. 12. 2018

Tofu so zeleninou na ražni

červená paprika., 200 g syra tofu., 2 PL sójovej omáčky., 50 g šampiňónov., PL posekanej petržlenovej vňate., 1/8 l vývaru., 50 g ryžových rezancov., KL maizeny., soľ., mleté čierne korenie., olej., Sága vita
Šampiňóny a papriku očistíme, umyjeme a osušíme. Huby podľa veľkosti nakrájame na štvrtinky alebo šestinky. Kúsky tofu a papriky, veľké asi 3 cm, striedavo napichávame špajdle. Posolíme, okoreníme a polejeme sójovou omáčkou. Zo všetkých strán ich za častého polievania opečieme na panvici s olejom a potom odložíme do vyhriatej rúry. Do vriacej vody dáme variť ryžové cestoviny. Vidličkou ich premiešame a necháme 4 minúty pod pokrievkou stáť. Z panvice, v ktorej sme predtým opekali tofu, odlejeme časť oleja, pridáme pol lyžičky Ságy vita, šampiňóny a posekaný petržlen, opražíme, zalejeme vývarom a necháme zovrieť. Maizenu hladko vymiešame s lyžičkou vody a prilejeme k šampiňónom. Krátko spolu povaríme a odložíme zo sporáka. Zmiešame s cestovinou a ešte raz spolu prihrejeme. Podávame s tofu ozdobené pažítkou.

 

Žiadne komentáre: