16. 12. 2018

Džem z egreša, kivi a jabĺk

400 g egrešov., 300 g kivi., 300 g jabĺk., 2 KL kyseliny citrónovej., 500 g kryštálového cukru., gelfix
Egreše umyjeme, necháme dobre oschnúť, odstránime stopku a kvety, egreše rozpolíme, odvážime 400 g. Kivi olúpeme, nakrájame nadrobno a odvážime 300 g. Jablká olúpeme, zbavíme ich jadrovníkov, nakrájame nadrobno a odvážime 300 g. K pripravenému ovociu pridáme do hrnca kyselinu citrónovú. Odvážené množstvo cukru zmiešame s gelfixom a potom so všetkým ovocím. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu., a za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút. Uvarenú zmes, prípadne zbavenú peny, plníme okamžite až po okraj do pripravených pohárov. Závitové poháre uzavrieme, obrátime a si 5 minút necháme stáť na viečku.

Žiadne komentáre: