28. 12. 2018

Ryba na mandliach

500 g rybieho filé., 3 strúčiky cesnaku., soľ., šťava z citróna., mleté čierne korenie., 150 – 200 g hladkej múky., 200 g masla
Omáčka: 100 g masla., cibuľu., 2 a ½ dl bieleho vína., 2 PL hladkej múky., 100 g pražených mandlí
Rybu pokrájame na hrubšie plátky, potrieme ich pretlačeným cesnakom zmiešaným so soľou, pokvapkáme šťavou z citróna a okoreníme. Obalíme v múke a upečieme na rozpálenom masle. Medzitým si pripravíme omáčku.
Maslo rozpustíme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, necháme speniť, pridáme víno zmiešané s múkou a necháme za stáleho miešania variť do zhustnutia. Nakoniec pridáme nasekané, opražené mandle. Hotovou omáčkou prelejeme opečené rybie filé.

 

Žiadne komentáre: