16. 12. 2018

Slivková pasta

2 kg slivkovej kaše., 300 g kryštálového cukru
Dobre zrelé slivky umyjeme, odkôstkujeme a uvaríme za stáleho miešania dotuha. Potom pridáme cukor a varíme, až kým pasta nestuhne. Môžeme pridať aj posekané orechy. Plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom. Na vrch rozotrieme horúcu pastu v hrúbke asi 2 cm a v mierne vyhriatej rúre pomaly vysušíme. Hotovú pastu zbavíme papiera a skrútime do valčeka, ktorý uzavrieme v pohári. Môžeme ju používať do múčnikov namiesto kandizovaného ovocia. Ak uvarenú pastu natlačíme do naolejovaných formičiek a potom v rúre usušenú obalíme jemným kryštálovým cukrom, získame výbornú pochúťku. Rovnako dobre môžeme pastu urobiť aj z marhúľ alebo broskýň.

Žiadne komentáre: