700 g marhúľ., 300 g banánov., KL kyseliny citrónovej., extra želírovací cukor
Marhule umyjeme, dáme odkvapkať, zbavíme kôstok, nakrájame na malé kúsky (prípadne rozmixujeme) a odvážime (700 g). Banány olúpeme, nakrájame na malé kúsky (prípadne rozmixujeme) a odvážime (300 g). Ovocie a kyselinu citrónovú v hrnci dobre premiešame so želírovacím cukrom. Všetko privedieme za stáleho miešania do varu a necháme 3 minúty povariť, pričom neprestávame miešať. Potom ovocnú masu dáme dolu z platne. Prípadnú penu odoberieme a džem ihneď plníme po okraj do pripravených pohárov. Uzavriem, otočíme hore dnom a necháme približne 5 minút stáť na viečku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára