16. 12. 2018

Tekvicovo pomarančový lekvár „Oranžové sklo“

3 kg očistenej tekvice., 3 veľké pomaranče., 3 citróny., 2 kg želírovacieho cukru., 500 g kryštálového cukru.
Do väčšieho hrnca dáme kryštálový cukor, trocha podlejeme vodou a pri miernej teplote varíme. Keď sa cukor rozpustí, pridáme pokrájanú tekvicu, citrónovú kôru a vytlačenú šťavu z citrónov a pomarančov. Za občasného miešania varíme, až sa tekvica úplne rozvarí. Odtiahneme hrnce z plameňa a necháme mierne vychladnúť. Potom masu rozmixujeme, dáme ju späť do hrnca a zasypeme želírovacím cukrom. Za stáleho miešania opäť varíme, až lekvár začne hustnúť. Odstavíme ho a po chvíli môžeme nalievať do pohárikov. Uzatvorené poháriky dáme na chvíľu sterilizovať.

Žiadne komentáre: