16. 12. 2018

Jahodové kreácie

Jahodové kreácie - klasika
kg nakrájaných jahôd zmiešame s kg želírovacieho cukru s označením 1:1. necháme v hrnci postáť. Jahody postavíme na oheň, necháme zovrieť, 4 minúty za stáleho miešania povaríme a potom plníme do fliaš.
Jahodové kreácie - s vanilkou
kg jahôd zmiešame s 500 g želírovacieho cukru s označením 2:1 a necháme 2 hodiny postáť. Šťavu z citróna a dužinu z vanilkového struku pridáme k jahodám a premiešame. Potom postavíme zmes na oheň. Za stáleho miešania necháme 5 minút povariť a naplníme do fliaš.
Jahodové kreácie - s rebarborou a pomarančom
500 g rozmixovaných jahôd, 500 g rozmixovanej rebarbory, šťavu a kôru z pomaranča zmiešame s kg želírovacieho cukru s označením 1:1. Zmes postavíme na oheň a za stáleho miešania necháme 4 minúty vrieť. Potom lekvár naplníme do fliaš.
Jahodové kreácie - s mrkvou
600 g rozkúskovaných jahôd a 350 g mrkvy nakrájanej na jemné pásiky zmiešame s 500 g želírovacieho cukru s označením 2:1 a necháme 2 hodiny postáť. Do zmesi pridáme 2 hviezdičky badiánu a zmes necháme 3 minúty vrieť. Do lekváru pridáme ešte niekoľko lístkov čerstvej medovky a 4 PL anízovej pálenky. Hotový lekvár plníme do fliaš.
Jahodové kreácie s pomarančovým likérom
kg očistených jahôd zmiešame s kg kg želírovacieho cukru s označením 1:1. potom zmes privedieme do varu, za stáleho miešania 4 minúty povaríme a na záver pridáme 3 PL pomarančového likéru. Hotový lekvár plníme do fliaš.

Žiadne komentáre: