16. 12. 2018

Broskyňový džem s hroznom a zázvorom

kg broskýň., 20 dkg hrozna., 5 cm čerstvého zázvoru., 40 dkg želírovacieho cukru., KL kyseliny citrónovej
Broskyne a hrozno poumývame pod tečúcou vodou. Po dôkladnom umytí ovocie sparte vriacou vodou, olúpte a zbavte kôstok a jadierok. Ovocie nakrájajte na menšie kúsky. Zázvor olúpte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Všetko zmiešajte a varte približne 5 minút. Pri varení dávame pozor, aby sme hmotu úplne nerozvarili, pretože pred koncom varenia pridáme najdôležitejšiu ingredienciu. Želírovací cukor a KL kyseliny citrónovej. Túto zmes povarte ešte 4 minúty. Hotový džem nalejte do pohárov, uzavrite a otočte hore dnom.

Žiadne komentáre: