16. 12. 2018

Černicové želé

0,7 l šťavy z černíc (asi z 1,3 kg černíc)., KL kyseliny citrónovej., diétny želírovací cukor
Ostružiny umyjeme, necháme oschnúť a pomocou odšťavovača získame šťavu. Odmeriame 0,7 l šťavy. Pripravenú šťavu dobre zmiešame v hrnci s kyselinou citrónovou a diétnym želírovacím cukrom. Zmes privedieme za stáleho miešania do varu a minimálne 3 minúty necháme za stáleho miešania variť. Potom odtiahneme z platne. Uvarenú zmes, prípadne zbavenú peny, plním okamžite až po okraj do pripravených pohárov. Závitové poháre uzavrieme, obrátime a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Tip: Počas varenia pridáme ½ zarovnanej KL zomletého (škorica, klinček, kardamón, koriander).

Žiadne komentáre: