Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
20. 11. 2018
Sušenie šípok.
Sušíme zrelé a tvrdé, dobre vyfarbené šípky, mäkké a namrznuté šípky sú menej hodnotné. Šípky bez stopiek a okvetia sušíme celé alebo polené bez semien a chĺpkov, lebo vtedy sa rýchlejšie sušia. Sušíme ihneď od začiatku pri vysokej teplote okolo 90º C, aby sa šípky rýchlo usušili a boli úplne tvrdé, ale nepripálené. Sušené šípky sú vhodné na šípkový čaj, ktorý pripravíme tak, že šípky vložíme do vriacej vody a necháme variť 10 minút, polené šípky 5 minút. Z akostných sušených šípok získame čaj bohatý na vitamín C.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára