Na sterilizáciu je vhodná cibuľka s priemerom 30 mm, ktorú konzervujeme ošúpanú a celú. Surové cibuľky plníme do pohárov a na dno pohára s obsahom 720 ml pridáme celé nové korenie – 6 až 10 ks., celé čierne korenie – 6 až 10 ks., bobkový list., horčicové semeno (ak máme) – 1/3 KL. Do cibuľky môžeme ešte pridať 1 až 2 PL stolového oleja. Zloženie nálevu na l 8% octu (alebo 800 ml 10% octu) pridáme 4 l vody., 100 g soli., 350 g cukru alebo 50 ks tabletiek sacharínu. Ak máme do zásoby pripravený koncentrovaný nálev, riedime ho vodou v pomere 1:4. Nálevom zalievame v pohári dobre potlačené cibuľky tak, aby boli ponorené a nad hladinou zostal voľný priestor len 5 až 10 mm. Sterilizácia. Cibuľku sterilizujeme pri teplote 80º C 20 až 25 minút., pri teplote 90º C asi 15 minút., pre 100º C stačí 7 až 10 minút. Vnútorná teplota v pohári má dosiahnuť najmenej 78º C, ale poháre musíme chladiť na vzduchu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára