Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
23. 11. 2018
Sladkokyslé uhorky-recept na zavaranie
Mladé uhorky, asi 5 – 7 cm dlhé, dobre umyjeme vo vlažnej vode, oplákneme a uložím do čistých patentných alebo obyčajných pohárov. Medzi uhorky môžeme dať očistený pokrájaný chren, kolieska mrkvy a 1 – 2 kusy štipľavej papriky. Do dvojlitrového pohára dáme 30 g cukru, 50 g soli, 20 g horčicového semena, niekoľko zrniek čierneho a bieleho korenia a 1 – 2 bobkové listy. Zalejeme octovou vodou kyslejšou ako na šalát. Obyčajné fľaše uzavrieme vrchnákom s čistou gumkou. Vložíme do hrnca, zalejeme do dvoch tretín vodou a varíme 10 – 15 minút. Poháre necháme chvíľu ochladnúť, potom ich prikryjeme a necháme vychladnúť.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára