2,5 k zrelých rajčiakov., malú cibuľku., 1 – 2 strúčiky cesnaku., 10 g škorice., 10 g klinčekov., niekoľko zrniek nového a čierneho korenia., KL paštétového korenia., prípadne výťažok z húb., 100 g cukru., soľ., dl octu., horčicu
Povaríme spolu zrelé rajčiaky alebo tejto dávke zodpovedajúce množstvo rajčiakového pretlaku, cibuľu, cesnak, škoricu, klinčeky., nové a čierne korenie, paštétove korenie, prípadne výťažok z húb. Všetko prelisujeme cez sito a varíme ďalej s pridaním cukru, soli, a octu, kým nezhustne ako lekvár. Ak chceme kyslejší alebo pikantnejší kečup pridáme viac octu, prípadne horčicu. Hotový kečup nalejeme do fliaš a vzduchotesne uzatvoríme. Ponecháme v suchej pare do vychladnutia.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára