Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
23. 11. 2018
Nakladaná paprika
Celé alebo jaderníka zbavené 5 minút povarené papriky plníme do pohárov l., 2 l., alebo 3,5 l a zalievame ich slanokyslým nálevom, ktorý pripravíme takto na l 8% octu (alebo 0,8 l 10% octu) pridáme 5 l vody., 100 g soli., 12 g kyseliny benzoovej, ktorú je lepšie najskôr rozpustiť vo vode a iba potom pridať ocot, aby sa kyselina benzoová nevyzrážala. Poháre zalievame až po okraj pohára, pretože nálev postupne vniká do paprík a preto ho musíme doplniť. Takto vyrobený polotovar je vhodný na plnenie mäsom a ryžou. Papriky po vybratí z pohára dobre vylúhujeme studenou alebo teplou vodou, aby sme ich zbavili konzervačného prípravku a octu. Môžeme papriky použiť aj na plnenie kapustou.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára