Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
23. 11. 2018
Sterilizované pozdĺžne uhorkové rezy
Bachraté a dlhšie uhorky použijeme na prípravu pozdĺžnych rezov. Nie sú vhodné uhorky príliš hrubé, žlté a s úplne vyvinutými semenami. Uhorky najprv dokonale umyjeme a obidva konce uhoriek odrežeme. Potom uhorky rozštvrtíme a ukladáme do nádoby. Na dno každého pohára dáme koreniny a prísady, môžeme však pridať viac cibule. Rezy ukladáme zvisle, neskôr v hornej časti pohára ukladáme uhorky vodorovne, pričom príliš dlhé rezy môžeme rozpoliť. Nálev používame sladkokyslý rovnaký ako na celé uhorky. Aj sterilizácia je podobná, takže môžeme sterilizovať súčasne celé uhorky aj uhorkové rezy. Sterilizované pozdĺžne rezy môžeme pripraviť aj z normálnych uhoriek dlhých 8 až 12 cm. Výrobok z nich je veľmi hodnotný a niekedy je obľúbenejší než celé uhorky, ktoré spravidla pred použitím tiež rozštvrtíme.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára