23. 11. 2018

Lečo -postup prípravy zavarania

l vody., kg paradajok., 3 KL sladkej mletej papriky., 1/8 l vody., kocka zeleninového bujónu., 3 KL soli., 2 KL cukru., 2 strúčiky cesnaku., 500 g nakrájanej zelenej papriky., pomôcka na konzervovanie., 6 PL kečupu
Vodu s paradajkami privedieme do varu. Paradajky necháme variť tak dlho, kým nepopraskajú šupky. Vodu scedíme. Paradajky olúpeme a nakrájame nadrobno, roztlačíme na kašu a precedím. V 1/8 l vody krátko (asi 3 minúty) povaríme bujón, soľ, utrený cesnak a mletú papriku. Všetko dobre premiešame s paradajkovým pretlakom a pomôckou na konzervovanie, nakoniec pridáme nakrájané papriky. Horúce lečo plníme ihneď do zaváracích pohárov až po okraj a poháre uzavrieme. Poháre položíme na plech, ktorý do 2 cm naplníme horúcou vodou a vložíme do spodnej polovice rozohriatej rúry. Teplota zavárania (predhriatie a zaváranie) 90 stupňov C/stupeň 1 (plyn). Doba zavárania 40 minút.

Žiadne komentáre: