Nezrelý melón šúpeme, čistíme a krájame na kocky podobne ako tekvicu. Plníme ho surový do menších pohárov a hornú vrstvu potlačíme, aby siahala pod okraj pohára. Na prichutenie a aromatizáciu môžeme pridať ananásovú alebo inú esenciu.
Príprava nálevu. Na jednej l vody odvážime 1,5 kg cukru a pridáme asi 15 g kyseliny citrónovej, na kg cukru odmeriame 0,66 l vody a pridáme 10 g kyseliny citrónovej t. j. zarovnanú PL, na pohár s obsahom 370 ml sa spotrebuje asi 130 g cukru.
Sterilizácia. Melónový kompót sa musí opatrne sterilizovať, pretože sa melón ľahšie rozvára ako tekvica. Sterilizujeme pri teplote 80 až 85º C 15 minút, teplota vnútri pohára má dosiahnuť 73º C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára