Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
23. 11. 2018
Rajčiaková paprika v octe
Dobre vyvinuté mäsité papriky nakladáme do octu. Dobre ich umyjeme, ale nenecháme dlho stáť vo vode. Stopky krátko odrežeme, papriky necháme celé a naložíme do väčších fliaš. Na každý l vody dáme 4 až 5 dl octu., 30 g soli a 30 g cukru. Octovú vodu povaríme, ochladíme a nalejeme na papriku. Aby sme papriky zaťažili, preložíme krížom dve drievka do hrdla fľaše. Na povrch nalejeme 2 cm hrubú vrstvu oleja. Po vychladnutí fľaše zaviažeme. Otvorená paprika vydrží v octovej vode aj dlhšie, preto ju nemusíme skonzumovať naraz.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára