50 dkg malých paradajok., 4 dkg ovčieho syra., 4 strúčiky cesnaku., 2 zväzky petržlenovej vňate ., po ½ zväzku tymiánu a bazalky., 1,25 dkg čiernych alebo zelených olív., 150 ml octu., soľ., korenie., cukor., 0,5 l olivového oleja
Paradajky umyjeme, osušíme a na viacerých miestach poprepichujeme špáradlom. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky. Umyjeme, osušíme a nasekáme petržlen, tymián a bazalku. Pripravené suroviny a olivy uložíme po vrstvách do veľkého pohára (asi 1,5 l). Ocot dochutíme soľou, korením a cukrom a zalejeme ním navrstvené suroviny. Pohár previažeme celofánom a jeden deň necháme odstáť. Po skonzumovaní obsahu marinádu nelikvidujte, ale preceďte ju, nalejte do fľaše a uložte do chladničky. Môžete ju používať ako chutnú šalátovú zálievku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára