23. 11. 2018

Čalamáda s rajčinami

zelená paprika., zelené rajčiny., cibuľa., uhorky., kapusta., mrkva
na l vody 4 dl octu 8%., 50 g kryštálového cukru., 20 g soli., celé čierne korenie

Papriku očistíme, vykrojíme rebierka, umyjeme, pokrájame na tenké rezance a dáme do väčšej nádoby. Zelené rajčiny očistíme, umyjeme, pokrájame na kolieska a pridáme k paprike. Ďalej pridáme očistenú, umytú a na kolieska pokrájanú cibuľu, umyté na kolieska pokrájané uhorky, na rezance pokrájanú kapustu a očistenú, umytú, na kolieska pokrájanú mrkvu, ale v malom množstve. Zeleninovú zmes osolíme, rozmiešame a necháme dobre uležať. Vodu, ocot, cukor, soľ a celé čierne korenie dáme zovrieť a do vriaceho roztoku na chvíľu vhodíme vyžmýkanú zeleninovú zmes. Rýchlo vyberieme a naplníme pripravené poháre. Roztok ešte prevaríme a horúci nalejeme na zeleninovú zmes v pohároch. Necháme vychladnúť a zaviažeme dvojitým celofánom.

Žiadne komentáre: