Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
23. 11. 2018
Paradajkový rôsol
Paradajky nakrájame na štvrťky alebo na plátky hrúbky 1,5 cm a voľne poukladáme až po vrch pohára. Na l pohár dáme bobkový list. Obsah preložíme asi 4 až 6 cibuľovými rezmi. Zalejeme ich sladkokyslým nálevom (7/8 l vody, 1/8 l octu, 30 g soli, 50 g cukru), ku ktorému pridáme 50 – 60 g želatíny. Najskôr ju však necháme dobre napučať a rozpustiť vo vode. Nálev so želatínou zahrejeme a horúcim zalejeme paradajky. Sterilizujeme 20 minút pri 80 až 85 stupňoch C.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára