Ríbezle oberáme na začiatku konzumnej zrelosti, uložíme v tenkej vrstve a čo najskôr spracujeme. Dobre umyté bobule ručne odstopkujeme, vytriedime plod drobné, popraskané a inak nevhodné a dávame ich do inej nádoby. Ríbezle plníme do menších pohárov až po hrdlo a mierne ich potriasame. Do pohárov s obsahom 370 ml sa zmestí 230 g ríbezlí a 170 g nálevu, ktorým plody skoro úplne zalejeme.
Príprava nálevu. Na l vody odvážime 800 g cukru, na kg cukru odmeriame 1,25 l vody, do pohára s obsahom 370 ml dáme 55 g cukru t. j. 2 vrchovaté PL kryštálového cukru.
Sterilizácia. Pri teplote 75 až 80º C sterilizácia trvá 10 až 15 minút, teplota vnútri pohára má dosiahnuť 70º C, pri chladení vodou 75º C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára