2 kg očistených jahôd., 220 g cukru., 5 g kryštalickej kyseliny citrónovej alebo vínnovej., kôrka z jedného pomaranča., 8 PL curacaa., pektín
Jahody rýchlo a dôkladne umyjeme a stopky oddelíme. Odvážime 1 ½ kg ovocia a postupne po malých dávkach roztlačíme na mušt. Cukor, kyselinu, posrúhanú kôru z pomaranča a pomarančový likér zmiešame. Zmes zohrejeme za stáleho miešania vo veľkom hrnci. Medzitým rozpolíme zvyšné jahody a pridáme k zaváranine. 10 zmes necháme prudko variť až potom prisypeme pektín. Miešame ešte chvíľu a potom hrniec odtiahneme z platne. Ak sa utvorí pena, zoberieme ju lyžicou. Horúcu masu nalejeme do pohárov a uzavrieme. Zaváranina bude jemnejšia, ak k nej pridáme 50 g mandľových lupienkov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára