23. 11. 2018

Paprika plnená červenou kapustou

papriky., kg červenej kapusty., 30 g soli., 50 g kryštálového cukru., 10 g rasce., ¾ l vody., ½ l octu (8%)., 20 g soli., 40 g cukru., celé čierne a nové korenie., 2 bobkové listy
Zelené, mäsité papriky umyjeme, očistíme a vykrojíme rebierka. Kapustu zbavíme vrchných listov, umyjeme a narežeme na tenké rezance. Posypeme 30 g soli, 50 g cukru a rascou, všetko dobre zamiešame a necháme uležať. Vodu, ocot, 20 g soli, 40 g cukru, čierne a nové korenie a bobkový list dáme chvíľu povariť. Odležanú kapustu trošku vyžmýkame a naplníme ňou očistené papriky. Poukladáme do pohárov, zalejeme vychladnutým roztokom a navrch môžeme naliať ½ dl jedlého oleja. Poháre zaviažeme dvojitým celofánom a odložíme v chlade.

 

Žiadne komentáre: