23. 11. 2018

Zelené rajčiaky-recept na zavaranie

nálev: l v 3 kg zelených rajčiakov., 250 g malej cibuľky., 1 ½ l vody., kúsok chrenu., kôpor., l octu., 150 g kryštálového cukru., 50 g soli., 2 bobkové listy., niekoľko zrniečok čierneho korenia., PL horčičných zrniek
Malé rajčiaky umyjeme a poukladáme do pohárov. Ak sú zelené rajčiaky väčšie, pokrájame ich na štvrťky. Medzi ne uložíme očistenú cibuľku, kúsky kôpru a chrenu. Vodu zvaríme s cukrom, octom, soľou, korením, bobkovým listom a horčičnými semienkami a ešte horúci roztok nalejeme na rajčiaky. Poháre zakryjeme a do druhého dňa necháme stáť. Roztok potom zlejeme, znovu prevaríme a horúci nalejeme do pohárov. Uzavreté ich odložíme do tmavej a chladnej miestnosti.

 

Žiadne komentáre: