kg malých pomarančov s tenkou kôrkou bez jadierok., l ovocného octu (jablčného)., 750 g cukru., šťavu z citróna
Korenie: do gázy zviažeme 2 KL klinčekov., 2 KL škorice., KL tlčeného kardamónu
Pomaranče umyjeme a škrabkou narobíme z kôry prúžky, ktoré pridáme do vrecúška s korením. Ovocie vložíme do hrnca, zalejeme vodou a na miernom ohni varíme 20 až 25 minút, kým kôra nezmäkne. Potom necháme pomaranče odkvapkať. Medzi tým z hrnca odoberieme l vody, pridáme ocot, citrónovú šťavu, vrecko s korením a varíme asi 10 minút. Pred odstavením odoberieme penu. Do nálevu vložíme pomaranče a necháme v chlade jeden deň odstáť. Na druhý deň znovu postavíme na oheň a necháme asi 20 minút mierne vrieť. Znovu ovocie vyberieme a vložíme do horúceho pohára. Sirup znovu varíme až do ľahkého zhustnutia, potom ním ovocie zalejeme a pohár uzavrieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára