Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
23. 11. 2018
Rajčiakový pretlak
Postup pri výrobe je rovnaký ako pri rajčiakovej šťave. Rozmixovanú šťavu bez prísad zahusťujeme najlepšie na teflonovej panvici na 1/3 až ¼, takže z 2 l alebo 3 l šťavy získame l rajčiakového pretlaku. Pretlak však môžeme zahusťovať aj na nižšiu koncentráciu. Pretlak ihneď horúci plníme do malých pohárov až po povrch a po uzatvorení ukladáme poháre do horúcej vody, v ktorej pretlak sterilizujeme. Sterilizujeme pri teplote 100º C 10 minút, potom poháre necháme samovoľne chladnúť.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára