2 kg červených ríbezlí., ½ l vody., 3 dl octu., 600 až 800 g cukru (podľa toho, či sú ríbezle sladšie alebo kyslejšie)., 2 kúsky celej škorice, 5 ks klinčekov., 3 dl vody na podliatie
Ríbezle odstopkujeme, umyjeme a zalejeme horúcim nálevom z prevarenej vody s octom. Po 2 minútach ich scedíme, necháme dobre odkvapkať, dáme ich do kastróla alebo vhodného hrnca a zasypeme cukrom. Pridáme škoricu, klinčeky, podlejeme vodou (ak sú ríbezle dosť šťavnaté, prilejeme menej vody), opatrne premiešame a povaríme asi 10 minút. Ešte horúce ríbezle nalejeme do menších (3 dl) pohárov (škoricu vyberieme), uzavrieme a dáme do hrnca s horúcou vodou krátko sterilizovať.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára