Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
23. 11. 2018
Rajčiaky vo vlastnej šťave (polotovar na omáčku a šťavu)
V sezóne si pripravíme rajčiaky vo vlastnej šťave, z ktorých si potom počas celého roka môžeme urobiť rajčiakovú omáčku, pretlak alebo šťavu. Zdravé a zrelé rajčiaky dôkladne umyjeme v dvoch vodách a nakrájame na štvrtky až osminky. Potom ich plníme bez akýchkoľvek prísad do pohárov a potláčame ich tak, aby sme pokiaľ možno odstránili všetok vzduch. Vrchná vrstva rajčiakov má siahať 10 až 15 mm od otvoru pohára. Sterilizácia. Pri teplote 100º C sterilizácia trvá 20 až 30 minút, podľa veľkosti pohárov (najviac l), pri sterilizácii v tlakovom hrnci polovičný čas. Vychladnuté rajčiaky vo vlastnej šťave uložíme na chladné miesto, pretože na teple by mohli začať kvasiť.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára