Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
20. 11. 2018
Sušené hrušky
Sušíme len úplne zrelé hrušky, drobné sušíme celé, väčšie políme alebo štvrtíme, výnimočne aj šúpeme a odstraňujeme im jaderníky. Hrušky ukladáme najprv reznou plochou dole, potom ich obraciame. Zo začiatku sa musia hrušky sušiť pri vysokej teplote až 100º C, aby si uchovali farbu. Potom ich dosúšame pri teplote 80º C, kým sú aj vnútri nie vysušené. Chuť a vzhľad sušených hrušiek zlepšíme, ak ich pred sušením asi na ½ hodiny ponoríme do horúceho koncentrovaného cukrového roztoku. Na kg cukru pridáme ½ l vody a po uvedení do varu vložíme hrušky do roztoku a ponecháme ich tam až do vychladnutia. Po usušení majú predsladené hrušky pekný lesk a sú vláčne.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára