15. 11. 2018

Medvedie labky-vianočný recept

3 vajíčka., 125 g cukru., KL vanilínového cukru., ½ KL citrónovej kôry., 100 g maizeny., 100 g múky., zarovnaná KL prášku do pečiva., 125 g masla alebo margarínu Helia
POLEVA: 100 g várovej čokolády

Vajíčka vymiešame s cukrom, vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme maizenu, múku a prášok do pečiva. Nakoniec primiešame rozpustené a vychladnuté maslo. Formičky vymastíme a do 2/3 naplníme cestom. Poukladáme na plech a pečieme 12 minút pri teplote 200 stupňov C. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnúť. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a namáčame do nej polovice labiek.

 

Žiadne komentáre: